detail_atelier_apprenez_nl

___________________________________________________________________________________________________________________________

+212 06 79 78 38 74

Photography Véronique & Marc

Atelier Photo ~ Leer anders kijken.

Een creatieve fotowandeling in Marrakech.

Anders leren kijken

Een fascinerende en prachtige tocht door de oude wereld van Marrakech. Neem je tijd en volg het ritme van je ogen terwijl je de Medina met zijn inwoners, de Marrakchi, verkent. Neem de tijd om anders te kijken, vergezeld van Véronique en Marc, beiden gepassionneerd door de fotografie. De Atelier Photo nodigt u uit om verder te gaan dan de gewone toerisme-fotografie, om uw manier van kijken en fot's nemen grondig te wijzigen. Ontdek de duizenden mogelijkheden die de okerkleurige stad u biedt.

 

2 fotografen…

Wij, Véronique en Marc, zijn Belgen die in Marrakech wonen en leven. We wonen in de oude Médina in de smalle straatjes tussen de lokale bewoners. De vriendschap en gezamenlijke interesse voor fotografie en Marokko brachten ons tot dit wonderlijk project.

Wij spreken nederlands, frans, engels en enkele woordjes duits.

 

Doel

Het fotoatelier nodigt u uit om verder te gaan dan de typische vakantiekiekjes en moedigt u aan om op een verrassende en creatieve manier de duizenden details die de okerkleurige stad te bieden heeft, in beeld te brengen

 

Materiaal

Alle cameratypes welkom: van iPhone tot Spiegelreflex

Wie

Open voor alle niveaus

 

Groep

minimum 2 tot maximum 6 personen

 

Niet vergeten!

Breng je camerahandleiding mee, zorg voor (voldoende) lege geheugenkaartjes en bovenal: laadt je batterij(en) vooraf op.

 

Tarief

Halve dag (voormiddag) : 60 EUR / 660 MAD per persoon, deelname minstens 2 personen.

Dit bedrag omvat:

* fooien

* Kaart met de 10 aandachtspunten

 

Halve dag (namiddag) : 60 EUR / 660 MAD per persoon, deelname minstens 2 personen.

Dit bedrag omvat:

* Bezoek bakker, kapper en foundouk

* Thee of koffie

* Kaart met de 10 aandachtspunten

Gezien de lichtomstandigheden van de plaatsen die we bezoeken en om optimaal te kunnen genieten van het namiddag programma, is het aangeraden over een basiskennis te bezitten over sluitertijd, diafragma en ISO. Deelnemers aan workshop 'hele dag' hoeven zich hierover geen zorgen te maken.

 

 

De wandeling 'hele dag' : 120 EUR / 1300 MAD per persoon, deelname minstens 2 personen.

Dit bedrag omvat:

* Kaart met de 10 aandachtspunten

* Fooien (portretten, bakker, barbier, …)

* Thee of koffie bij laatste pauze.

 

Niet inbegrepen:

* Lunch en dranken (gemiddelde prijs hoofd-

schotel 100 dh)

* Transfer van/naar ontmoetingspunt

Programma

* Start 10:00 Hr

* Voormiddag wandeling – zuidelijke Médina

 

We vertrekken aan Riad Zitoun Jdid in de richting van de kalme straatjes van Qaa El Houma, ver weg van de drukke winkelstraatjes en indringende blikken. Hier start onze wandeling en zal je al meteen de diversiteit aan fotografische onderwerpen ontdekken (graffiti, vensters, deurtjes, kleuren, enz...)

 

Terwijl we verder gaan in de richting van de Mellah blijven we foto’s nemen tot we aan de lokale markt aankomen. Opnieuw worden we omarmd door de levendige kleuren van fruit en groenten, bijgestaan door de charmante lach van de verkopers.

 

Langs de kruiden en de Joodse geschiedenis keren we terug naar het startpunt en meteen ook het einde van de halve dag excursie.

 

* Middagmaal

* Namiddagwandeling – noordelijk Médina

 

Na het middagmaal gaat het richting Sidi Ishak wijk. Onze eerste halte is bij een lokale bakker met tijd voor foto’s en een babbel. Een bezoek aan de barbier geeft ons de gelegenheid om uitvoerig te experimenteren met reflecties op de alom aanwezige spiegels.

 

Als er nog tijd over is, bezoeken we een Foundouk, gevuld met kleine handwerkateliers.

 

* Thee pauze

 

* Terugkeer naar startpunt rond 16h30 - 17h00

 

Welkom op deze leerrijke dag!

 

Meer informatie nodig of een reservatie sturen? Bezoek onze contact pagina.

Belangrijk:

- elke persoon aanwezig tijdens de Atelier zal beschouwd worden als

deelnemer.

 

Reservaties

Enkel op afspraak

+212 (0)6 79 78 38 74 marc@vmphotography.be

+212 (0)6 79 78 39 81 veronique@vmphotography.be

 

Wij zijn niet steeds bereikbaar via telefoon (shoot, verplaatsing, ...)

In dat geval gelieve ons te contacteren via mail.

Copyright 2013-2019 ©. Alle rechten voorbehouden. Tenzij anders vermeld berusten alle rechten op informatie (tekst, beeld, geluid, video, etc) die u op deze site (vmphotography.be en alle onderliggende pagina’s) aantreft bij Photography Véronique & Marc of zijn gelicenceerd aan Photography Véronique & Marc. Gehele of gedeeltelijke overname, plaatsing op andere sites, verveelvoudiging op welke andere wijze dan ook en/of commercieel gebruik van deze informatie is niet toegestaan, tenzij hiervoor uitdrukkelijk schriftelijke toestemming is verleend door Photography Véronique & Marc. 'Photography Véronique & Marc' is een marokkaanse b.v.b.a - RC63677